Manfred  Ronge

Professional Background

  • Salzburg Hotel Management School, Bad Hofgastein
  • Apprenticeship as chef, Grand Hotel Sauerhof, Baden
  • Hotel Gutenbrunn, Baden - junior chef
  • Practical experience in large-scale catering, Austrian Armed Forces
  • Teacher for hygiene, nutritional physiology, operational sequences in large-scale kitchens, dietetics, food science, kitchen organisation, mastery of kitchen equipment etc. at the Supply Allocation School of the Austrian Armed Forces
  • Specialist Advisor for alimentation systems in the Austrian Ministry of Defence
  • Operational responsibility and equipping of more than 100 large-scale kitchens of the Austrian Armed Forces and for more than 600 kitchens on a national and international scale
  • Responsibility for the logistics of alimentation of overseas military deployments including the logistics of transport of military camp equipment for these foreign missions (Bosnia, Albania, Kosovo etc.)
  • Managing Director of CLUB.menüs à la carte
  • Managing Director of Gustana Menü Service GmbH
  • Managing Director Happy Snack und Kreativ Küche
  • Managing Director Verkehrsbüro Kulinarik und VITANA Salat- und Frischeservice GmbH
  • Founding of Ronge & Partner KG
  • Managing Partner of Ronge & Partner KG
  • Training as mental coach
  • Co-founder of the university course Gastronomic and Culinary Management
  • Lecturer at the Universities of Applied Sciences Vienna and Krems
  • Founding of the Partnership for Health Promotion and Modern Nutrition AGmE
  • Founder of the training course Certified Large-Scale Kitchen Manager®
  • Managing Director of IB Ronge Stria GmbH
  • Founder and President of the Austrian Association of Large Scale Caterers GV-Austria

Other relevant training background and activities

  • Licence exam for gastronomy
  • Team leader and team manager of the national team of the Austrian Armed Forces at European championships, World Championships for Chefs and Olympic Games for Chefs
  • Member of the international jury in the World Association of Chefs
  • Numerous workshops on hygiene and leadership

Professional Career

Manfred Ronge hat nach seiner Kochausbildungs- (Hotelfachschule Bad Hofgastein, Grand Hotel Sauerhof Baden) und Praxiszeit, beim Österreichischen Bundesheer seine Laufbahn in der Gemeinschaftsverpflegung begonnen. Seit 1982 ist er am Sektor der Gastronomie, Gemeinschaftsverpflegung und Lebensmittelproduktion tätig und hat sowohl als Küchenleiter, als auch als Kochlehrer wertvolle Erfahrungen für seine jetzige Aufgabe gewonnen. Vor seiner selbständigen Tätigkeit mit Ronge & Partner, leitete er operativ bundesweit über 100 Großküchen . Als Jurymitglied bei Weltmeisterschaften und Olympiaden der Köche, ist sein Sinn für Qualität und Präzision im Umgang mit Lebensmitteln und Speisen besonders ausgeprägt.

Bei der gemeinsamen Umsetzung von neuen Arbeitspraktiken und –systemen (z.B. HACCP, Cook&Chill, QM – Implementierung, ISO und IFS) mit seinen Mitarbeitern, konnte er bereits mehrfach durch richtige Motivation punkten. Während seiner Tätigkeit als Geschäftsführer eines der größten österreichischen Gastronomie, Catering- und Lebensmittelunternehmens erweiterte M. Ronge sein operatives Know How um einige Facetten der kulinarischen Welt.

Noteworthy projects were the development and expansion of markets in all segments of the company he headed, culminating in becoming market leader in most business fields, the recertification of production facilities in line with IFS (International Food Standard), the general refurbishment of a number of restaurants and staff restaurants, the restructuring of all business areas and the development of a system gastronomy product line. Manfred Ronge is a gastronomy expert through and through and always ran these projects with its nigh on 1.100 staff members in almost 100 production facilities (gastronomy, large-scale catering, catering and production) in close cooperation with his staff.

Im September 2006 wurde nach erfolgter Planung und 18 Monaten Bauzeit unter der Leitung von M. Ronge die größte Frischküche Europas in Wien 23 eröffnet, von der aus bis zu 100.000 Menüs pro Tag überwiegend im Cook&Chill Verfahren zubereitet und täglich frisch serviert werden.
Self-employment seemed a logical consequence to the father of five children. As a co-founder of the university course Gastronomic and Culinary Management at the University of Applied Sciences Vienna, as the founder of the training course Certified Large-Scale Kitchen Manager® and as a certified mental coach Manfred Ronge has become a leading authorities in the field of gastronomy, large-scale catering and food production.

Mit der Übernahme des Ingenieurbüro für Großküchenplanung (der heutigen IB Ronge Stria GmbH) und deren 100%ige Eingliederung in die Firmengruppe von Ronge & Partner, wurde die alte Leidenschaft zur Planung von Großküchen wieder voll entfacht und Manfred Ronge entwickelte seine diesbezüglichen Fähigkeiten zum heutigen branchenweit anerkannten und führenden Fachmann. 

Vor diesem Hintergrund wurde die Ronge & Partner GmbH aufgebaut und laufend erweitert. Toleranz und Respekt herrschen bei uns nicht nur innerhalb des Teams vor, sondern gelten auch unseren Partnern, der Umwelt und den uns nachfolgenden Generationen. Darauf achten wir aus Überzeugung bei der Lösung unserer Aufgaben.
True to our slogan:

We design culinary delights with heart & passion

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